• Livrare rapidă pe tot teritoriul Moldovei!
RU
LOGO



Ghidul Protecției Solare în Moldova: Când și Cum Să Folosești Cremele de Față cu SPF 50

Ghidul Protecției Solare în Moldova: Când și Cum Să Folosești Cremele de Față cu SPF 50

Radiația solară are un efect negativ asupra stării pielii. Este important de reținut că pielea feței este expusă la razele UV pe tot parcursul anului. Prin urmare, îngrijirea și protecția corespunzătoare cu protecție solară sunt esențiale pe tot parcursul anului. Cosmeticele cu un filtru mare SPF (Sun Protection Factor) 50 și chiar 50+ protejează pielea delicată, sensibilă a feței de radiațiile adverse, prevenind apariția ridurilor și îmbătrânirea. Cu toate acestea, pentru ca crema să-și îndeplinească sarcina, trebuie respectate mai multe reguli.

De ce este important să vă protejați fața cu un filtru UV?
Radiațiile UV dăunează pielii feței și corpului. Expunerea prelungită la lumina soarelui usucă pielea și accelerează formarea ridurilor. Folosirea regulată a unei creme de față cu un filtru UV ridicat (SPF 50) vă va proteja pielea. Filtrul, în funcție de tip (natural, mineral sau chimic), reflectă razele ultraviolete sau le transformă într-un spectru termic, astfel încât acestea să nu mai fie dăunătoare pielii.

Când să folosiți o cremă de față cu SPF 50 ridicat?
Există două tipuri de radiații UV:

UVB (razele medii), care predomină vara și, acționând asupra pielii, provoacă eliberarea de melanină, care se manifestă prin arsuri solare. Dar această radiație este responsabilă nu numai de arsurile solare, ci și de arsurile solare și de reacțiile alergice. Cremele cu un SPF 50 ridicat protejează împotriva acestei radiații.
UVA (razele lungi), care sunt emise pe tot parcursul anului, chiar și în zilele înnorate și ploioase, sunt responsabile de fotoîmbătrânirea pielii, tulburări de pigmentare și formarea de tumori maligne.
Cosmeticele au întotdeauna un număr lângă literele SPF. Și cu cât este mai mare, cu atât protecția este mai puternică. Pe piață există și produse PPD (Persistent pigment darkening). Se crede că o cremă cu SPF reflectă mai bine razele grupului B, iar cu PPD - grupa A. Cu toate acestea, nu există încă un consens în rândul dermatologilor despre PPD. O protecție solară bună conține acești doi factori simultan, iar acest lucru va fi cu siguranță indicat pe ambalaj.

Astfel, cremele cu filtru solar ridicat trebuie folosite atat primavara si vara cat si toamna si iarna. La urma urmei, pielea feței este subțire și delicată, prin urmare necesită protecție specială împotriva soarelui. Din acest motiv, ar trebui să folosești pe tot parcursul anului creme cu un SPF ridicat de 50 sau chiar 50+. Cosmeticele cu un filtru SPF 30 vor funcționa bine pentru persoanele cu ten mai închis, deoarece oferă o protecție mai mică.

Cum se folosesc creme protectoare cu filtru UV?
Cremele cu un filtru UV ridicat ar trebui să facă parte din rutina zilnică de îngrijire a pielii. Acestea trebuie folosite dupa toaleta de dimineata a pielii si aplicarea unei creme de zi hidratante, adica sub machiaj. Cu toate acestea, chiar dacă folosești o cremă cu cel mai mare filtru, aceasta nu va oferi protecție pentru întreaga zi. Este necesar să aplicați o cremă cu filtru la fiecare 2-3 ore.

Dacă acest lucru este problematic pentru dvs., atunci puteți utiliza pulberi sau spray-uri răcoritoare care conțin un filtru SPF. O soluție alternativă sunt BB cremele care conțin atât o protecție solară ridicată, cât și fond de ten.

Pielea feței este expusă în mod constant la lumina soarelui, așa că în fiecare zi este necesar să folosiți o cremă protectoare cu un filtru ridicat. În plus, este important să alegeți filtrul potrivit. Dacă pielea ta este predispusă la reacții alergice, atunci ar trebui să dai preferință cremelor cu filtru natural sau mineral.

Protecție solară la sublime.md este reprezentată de Altruist Dermatologist sunscreen, protectie solara elaborata de dermatologi cu formule hipoalergenice.

Ghidul Protecției Solare în Moldova: Când și Cum Să Folosești Cremele de Față cu SPF 50
x
Solicită consultație prin apel
``