• Livrare rapidă pe tot teritoriul Moldovei!
RU
LOGOSER CU VITAMINA C: PROTECȚIA  ANTIOXIDANTĂ A FEȚEI

SER CU VITAMINA C: PROTECȚIA ANTIOXIDANTĂ A FEȚEI

Vitamina C (acidul L ascorbic) este unul dintre puternicii antioxidanți naturali care ajută la protejarea pielii de efectele negative ale radicalilor liberi care atacă și dăunează celulele pielii. În plus, participă la procesele de sinteză a colagenului și are anumite proprietăți depigmentante (ajută la combaterea pigmentării excesive).

De ce este necesară vitamina C în produse cosmetice?

Vitamina C este o componentă cu adevărat multifuncțională. Ca parte a produselor cosmetice, poate prezenta următoarea activitate:

• Combate radicalii liberi – vitamina C are cele mai puternice proprietati antioxidante;

• Stimulează sinteza de colagen în stratul dermic – aceasta este o componentă anti-îmbătrânire dovedită clinic;

• Reduce hiperpigmentarea și îmbunătățește tenul – vitamina C este capabilă să inhibe activitatea tirozinazei;

• Întărește pereții vaselor de sânge – are un efect pozitiv asupra pielii cu rozacee;

• Susține imunitatea locală – vitamina C sporește potențialul de protecție al pielii.

• Promovează hidratarea naturală – ajută la prevenirea deshidratării pielii.

 

Pentru a dezlănțui întregul potențial al vitaminei C, vă recomandăm să alegeți serul ca produs cel mai concentrat, nu o cremă. Și să îl folosiți în fiecare zi timp de cel puțin 2-3 luni.

 

Ce tipuri de vitamina C există în produse cosmetice

Vitamina C topică poate fi împărțită în două grupe mari:

Acid sau instabil - Acid ascorbic;

Neacid sau stabil - Ascorbil fosfat de magneziu, Ascorbil fosfat de sodiu, Ascorbil glucozid, Acid etil-ascorbic etc.

Vom lua în considerare pe scurt caracteristicile principalelor tipuri de vitamina C care se găsesc în seruri.

Acidul ascorbic (Acidul L-Ascorbic) este cea mai instabilă și singura formă acidă a vitaminei C. Este solubilă în apă. Funcționează la pH nu mai mare de 3,5. Se oxidează rapid când este expus la aer, lumină, căldură. Funcționează cel mai bine cu pigmentarea și melasma. Datorită pH-ului scăzut, produsul poate irita unele tipuri de piele.

Fosfatul de ascorbil de sodiu (SAP) este o formă stabilă. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antibacteriene, poate fi folosit pentru a trata pielea cu acnee. Nu provoacă iritații. Eficient la concentrații scăzute.

Fosfatul de magneziu ascorbil (MAP) este o formă stabilă. Indicat pentru pielea sensibila, problematica, uscata. Nu provoacă iritații. Eficient la concentrații scăzute.

Ascorbil Glucozid este o formă stabilă. Este activ în concentrații scăzute. Are proprietăți de hidratare și strălucire.

Acidul etil ascorbic (3-O-ascorbat de etil) este o formă stabilă. Funcționează pe o gamă largă de pH. Nu irită nici măcar pielea foarte sensibilă. Este un inhibitor puternic al tirozinazei.

Ascorbatul de tetrahexildecil este o formă stabilă liposolubilă a vitaminei C. Pătrunde cu ușurință în piele, unde afectează sinteza colagenului. De asemenea, are o funcție  strălucitoare, hidratantă, antiinflamatoare și antioxidantă.

Fosfatul de aminopropil ascorbil este o formă stabilă. Funcționează într-un interval larg de pH și concentrații scăzute. Formula moale, non-iritanta. La fel de eficient ca acidul ascorbic.

 

9 sfaturi pentru utilizarea unui ser cu vitamina C pentru ten.

 

Pentru ca serul cu vitamina C să fie benefic, acesta trebuie utilizat corect. Pentru informarea dumneavoastră, am pregătit recomandări de bază:

1. Dimineata sau seara?

Deși nu există o regulă strictă și rapidă, cel mai bun moment pentru un ser cu vitamine este dimineața. În acest caz, vitamina C va proteja pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi toată ziua. DAR! Această regulă funcționează pentru serul cu o concentrație de acid ascorbic de 20 % sau mai puțin. Dacă concentrația este mai mare, atunci este mai bine să utilizați produsul în îngrijirea de seară.

2. Pe pielea uscată sau umedă?

Pentru a reduce potențialul de  iritație a formei acide a vitaminei C, serul cu acid ascorbic trebuie aplicat pe pielea uscată. Dacă pielea ta este sensibilă, poți aplica mai întâi un toner de bază hidratant sau revitalizant. Trebuie doar să așteptați până când este complet absorbit. Și pentru un efect maxim, vitamina C trebuie aplicată „mai aproape de piele”, adică imediat după curățare, pe pielea uscată.

În același timp, un ser cu vitamina C stabilă funcționează mai bine pe pielea hidratată și chiar ușor umedă.

3. Acoperiți cu cremă sau nu?

Recomandarea standard este da, după ser ar trebui să aplicați crema. Dar, în primul rând, totul depinde de produsul specific și de reacția pielii. Serurile cu textură apoasă ușoară sunt de obicei absorbite „la zero”, așa că după ele vei simți tu însuți nevoia unei creme. Va proteja pielea de pierderea umidității și va ajuta la menținerea confortului.

Important de reținut! Dacă serul conține forma acidă a vitaminei C, așteptați 15-30 de minute și aplicați crema. Dacă vitamina C este stabilă, puteți folosi imediat crema de față. În timpul zilei, crema de față poate fi înlocuită cu protecție solară dacă obțineți suficientă hidratare din aceasta.

4. Ai nevoie de SPF sau poți și fără?

O protecție solară cu spectru larg ar trebui să fie în grija dumneavoastră dacă:

● serul tău conține vitamina C acidă (aceeași poveste cu acizii și retinolul);

● pielea ta este predispusa la fotopigmentare;

● sunteți proprietarul  unui ten din a 1 sau 2-lea fototip;

● Indicele UV este mai mare de 3.

● doriți să vă mențineți pielea tânără și sănătoasă.

5. 5%, 10%, 15% sau 20%?

Pentru pielea sensibilă și pentru prima cunoaștere cu acidul ascorbic, este mai bine să începeți cu un procent mic - 5-10%. Dacă pielea este normală, nu este reactivă sau este deja pregătită pentru o acțiune mai activă, puteți trece la versiunea de 15%. Vitamina C acidă la o concentrație de 20% și mai mult funcționează deja ca agent de peeling și nu este recomandată pentru pielea subțire, sensibilă și cu probleme.

6. Exfoliați pielea înainte sau nu?

Pentru a evita eventualele iritații, este mai bine să nu folosiți pulbere de enzime, scrub, rulou de peeling, toner acid, retinoizi înainte de aplicarea serului cu vitamina C. Este strict interzisă aplicarea peroxidului de benzoil, deoarece oxidează vitamina C. În același timp, este perfect acceptabilă utilizarea oricăruia dintre acești agenți seara.

7. Păstrați la lumină și cald sau la frigider și întuneric?

Acidul ascorbic este foarte instabil. Prin urmare, este atât de important să-l depozitați într-un loc răcoros și întunecat după deschidere. După fiecare utilizare, puneți serul într-o cutie de carton (da, nu aruncați imediat pachetul) și puneți-l pe raftul de la frigider.

Serul cu vitamina C stabilă poate fi păstrat într-o cameră, dar departe de lumina directă a soarelui și de aparatele de încălzire, precum și de toate celelalte produse cosmetice.

8.Utilizezi rapid sau depozitezi și rezerve?

Serul cu o formă acidă de vitamina C trebuie utilizat cât mai curând posibil după deschidere. Este important să vă grăbiți pentru a preveni oxidarea produsului. Tine-ți minte! Este acceptabil să folosiți un ser ușor gălbui. Dar daca a devenit galben/maro inchis si i s-a schimbat mirosul, atunci vitamina C s-a oxidat si nu mai este posibil sa folosesti un astfel de produs.

Nu există astfel de probleme cu vitamina C stabilă. Cu toate acestea, cu o utilizare regulată în fiecare dimineață, un astfel de ser se va termina cu siguranță în 1-2 luni.

9. Rezultatul este imediat sau ar trebui să așteptați?

Efecte care se văd imediat după aplicare: prospețime, tonifiere, uneori strălucire.

Efecte care apar dupa 3-8 saptamani de utilizare regulata: luminarea pigmentarii, ten mai fin, imbunatatirea microreliefului.

SER CU VITAMINA C: PROTECȚIA  ANTIOXIDANTĂ A FEȚEI
x
Solicită consultație prin apel
``