• Livrare rapidă pe tot teritoriul Moldovei!
RU
LOGO

Serumul se aplica ca etapa a rutinei de ingrjire, inainte de crema deoarece acestea au o compozitie alcatuita din molecule mici cu un grand mai mare de absobtir ca crema. Serumurile hidratane( acid hialuronic, peptide, colagen, centella asiatica, ceai verde)  se aplica pe ten umed sau usor umed, pentru o capacitate de patrundere mai buna in piele. Serumurile cu acizi se aplica obligatoriu pe ten uscat pentru a evita aparitia unor iritatii, rosetii.

        La baza alegerii unei creme sta în primul rand tipul de ten. Tipul de ten este cel care decide ce produse sunt necesare a fi prezente in rutina noastra de ingrijire.

Ten uscat

Tenul uscat este mai tern, fiind lipsit de elasticitate si predispus descuamarii. Tenul uscat este mai predispus la aparitia ridurilor deoarece nu produce sebum in cantitati echilibrate sau este deshidratat din cauza unor tratamente cosmetice, acizi.Se recomanda folosirea unei creme intens hranitoare pe baza de ceramide, centella asiatica, colagen, extract de melc in combinatie cu un serum sau toner pentru o eficienta mai profunda.

Ten mixt.

Tenul mixt este cel mai comun tip de ten intilnit. Acesta este caracteristic printr-o secretie mai mare de sebum in zona T, in rest fiind uscat. Se recomanda utilizarea unei creme potrivite pentru toate tipurile de ten cu o textura mai fluida cu capacitate de hidratare intensa pe baza de azulene, acid hyaluronic, squalane, ceai verde.

Ten gras.

Tenul gras se caracterizeaza prin exces de sebum pe toata suprafata tenul , pe parcursul zilei tenul luceste si se simte incarcat.Porii dilatati sunt caracteristici acestui tip de ten.Se recomanda utilizarea cremelor cu structuri gelifiante, lejere, pe baza de apa, extracte de arbore de ceai, melc, centella asiatica cu efect matifiant.

Ten sensibil.

Tenul sensibil este caracteristic prin faptul ca reactioneaza cel mai rapid la factorii de mediu nocivi ca poluarea aerului, temperaturi scazute, fum, etc. Acest tip de ten necesita o crema cu o componenta sigura fara parfum, alcooli sintetici, coloranti, parabeni, ftalati. Se recomanda utilizarea cremelor pe baza de ceramide, squalane, ceai verde, aminoacizi.

Deci, inainte de a alege o crema pentru tenul tau, analizeaza tipul de ten apoi orienteaza-te spre alti factori aditionali si nu uita ca o piele sanatoasa este o piele radianta!

In functie de intensitatea petelor pigmentare, vechimea acestora putem stabili ce produse de ingrijire folosim pentru tratarea acestora. Va recomandam utilizarea regulata a protectie solare, cu factor minim SPF30. Introducem in rutina acidul azelaic, vitamina C, retinoizi, acid kojik, acid glycolic, ceai verde, centella asiatica, extract de mucina de melc. Introducerea acestora in rutina de ingrijire se face in functie de tipul de ten, impreuna cu consultantul-specialist, cu o informare riguroasa despre modalitate de aplicare si combinare.

Tonerul pentru fata este un lichid care penetreaza rapid pielea, o hidrateaza instantaneu, reduce dimensiunile porilor si totodata reduce celulele moarte de la suprafata pielii. Dupa folosirea acestuia, pielea este mai fresh si mai luminoasa.

Pentru ten uscat se potrivesc tonerele ce contin : ceai verde, acid hialuronic, colagen, aminoacizi, factor naturali de hidratare. 

Pentru tenul gras se potrivesc tonerele ce contin : acid salicilic, alantoina, acizi PHA, AHA, ceai verde, centella asiatica, extract de melc.

 

Tenul uscat este mai predispus la aparitia ridurilor din cauza lipsei de umiditaate, astfel acesta are nevoie de o hidratare profunda  si utilizarea aditionala a mastilor hidratante din tesaturi. Pentru tenul uscat se potrivesc mastile ce contin : ceai verde, acid hialuronic, melc, kombucha, extract de perle, extract de lotus, peptide, egf, aminoacizi, extract de avocado, colagen, arbore de ceai, centella asiatica, aloe.Puteti utiliza mastile de 2 ori pe saptamana, iar odata la 1-2 luni cursuri a cate 7 zile consecutiv.

Retinolul, retinal, retinyl palmitate sunt niste derivati de vitamina care au functii multimple, fiind popular pentru efectul anti-rid puternic al acestora. Retinolul are proprietati puternice de atenuare a ridurilor fine, tratarea petelor, melasmei, uniformizarea pielii si reducerea cicatricilor.

1.Ten sensibil, predispus la iritatii si roseata-  puteti opta pentru produse cu retinyl palmitate.

2. Tenul normal cu varsta intre 20-30 ani. Apelati la creme cu retinyl palmitate sau retinol; efectul este mai degraba legat de hidratare si tonifiere decat de rejuvenare.

3) .Ten matur cu pete pigmentare- pentru rejuvenarea pielii si estomparea ridurilor recomand sa incepeti cu produsul cel mai puternic care nu va irita. Puteti incepe cu acid retinoic sau retinal pe care sa il aplicati o data sau de 2 ori pe saptamana si, pe masura ce se obisnuieste tenul, sa il folositi in fiecare zi. Daca gradul de iritatie este mare aveti 4 variante:

a) sa rariti aplicarile,

b) sa aplicati crema hidratanta peste retinoid (la o ora dupa)

c) sau sa treceti la un produs cu potenta mai slaba (retinol, retinaldehida).

d) Sa indepartati dupa 2 min- 2 ore de contact cu pielea. Aceasta tehnica se numeste „short contact therapy” (terapie cu contact scurt) si se aplica doar pentru Tazaroten. Dupa indepartarea lui, continuati cu rutina obisnuita de ingrijire a pielii.

4) Ten acneic – produse cu acid retinoic topic sau oral DOAR la indicatia medicului dermatolog.

Curățați pielea, deschideți pachetul și aplicați cîte un patch sub pleoapa inferioară. Puteți îmbunătăți efectul așteptat realizând un masaj ușor preliminar. Plasturele se lasă pe piele 15-20 de minute. Teoretic, ele pot fi lăsate pe față toată noaptea, însă recomandarea specialiștilor este să fie menținuti maxim 20 de minute, deoarece îsi fac efectul rapid și menținute pe termen lung( de exemplu 8 ore) îsi pot pierde efectul.

Eliminarea lor se face din direcția nasului spre tâmple, și, în niciun caz, nu vă spălați fața. Resturile produsului pot fi pur și simplu răspândite pe față cu mișcări ușoare de masaj. 

Cum îmi curăț corect tenul? 

Alege produsul de curățare potrivit 

 

Atunci când îți cureți fața, pielea ar trebui să capete un aspect sănătos și o senzație de prospețime. Dacă ai senzația de piele uscată sau care „strânge”, produsul de curățare pe care îl folosești ar putea fi nepotrivit pentru tenul tău. Unele săpunuri și geluri de curățare conțin substanțe chimice dure, care privează pielea de nivelul natural de hidratare, așadar, cel mai bine ar fi să le eviți și să folosești frecvent produse cu o formulă delicată, la care pielea reacționează pozitiv.  

Curățarea eficientă a tenului se efectuează în două etape: 

  • Utilizarea pentru prima etapă a unui ulei hidrofil sau balzam hidrofil pentru înlăturarea machiajului, protecției solare sau a produselor rezistente la apă.
  • Pentru a doua etapă utilizăm un gel de curățare sau spumă pentru a înlătura rezidurile rămase.

Uleiul hidrofil este utilizat în prima etapă de curățare pentru curățarea machiajului, protecției solare și produselor rezistente la apă!

Uleiul hidrofil este un produs conceput pentru curățarea profundă a pielii, demachierea ușoară chiar și a produselor de machiaj persistente, care constă din uleiuri (de obicei naturale) și emulgatori, care fac de fapt uleiul hidrofil (adică, solubil în apă), vitamine și alte substanțe benefice. La contactul cu apa, uleiul hidrofil se transforma într-o spumă fină sau obține consistenta unui lăptișor cosmetic, acesta fiind îndepărtat ușor cu apa.

Cum utilizez un ulei hidrofil?

Totul este extrem de simplu: trebuie să aplici o cantitate mică (1-2 pompițe) de ulei pe pielea uscată. Da, direct peste machiaj. Masează ușor în mișcări circulare, oferă uleiului timp pentru a dizolva toate straturile de machiaj. Acum poți face acel mini masaj facial, despre care am menționat mai sus. Apoi, adăugând puțină apă, continuați procedura până când uleiul nu se vă emulga într-un spumă lăptoasă. Clățiți cu multă apă caldă. Veți observa că uleiul este îndepărtat ușor cu apa. Important! După aceasta spălați fata cu o spuma pentru fata.

Un gel sau spumă de curățare este folosit în a doua etapă de curățare a pielii după curățarea cu ulei hidrofil și este necesar pentru curățarea mai profundă a reziduurilor rămase.

Cum functioneaza exfolierea

Procesul de regenerare a pielii implica desprinderea a mii de celule moarte de pe stratul cornos, care fac loc unor celule noi. Desi celulele moarte ar trebui sa se desprinda de matricea celulara si sa cada de pe fata, unele raman prinse pe stratul cornos si fac tenul sa arate tern, uscat, chiar cu portiuni care se descuameaza.

Exfolierea mecanica

Aceasta presupune eliminarea celulelor moarte folosind produse ce contin particule abrazive sau folosirea unei perii ori a unui prosop umed pe care a fost aplicata anterior o cantitate de produs de curatare a fetei.

Practic, orice metoda ai folosi, trebuie sa incepi cu un ten curatat in prealabil si apoi sa aplici exfoliantul pe fata, cu miscari ferme, circulare. Dupa aproximativ un minut de masare a tenului cu particulele abrazive, acestea se indeparteaza cu apa calduta.

Mai exista o metoda de exfoliere mecanica, numita microdermabraziune, dar aceasta este realizata doar de specialisti. Este recomandata pentru persoanele care au cicatrice si riduri pronuntate.

Exfolierea chimica

Spre deosebire de exfolierea mecanica, responsabila pentru indepartarea stratului superficial de celule moarte, cea chimica, datorita acizilor exfolianti, patrunde in interiorul porilor si indeparteaza excesul de sebum si impuritatile. Exista doua categorii principale de exfolianti chimici: AHA (acizi alpha hidroxy) si BHA (acizi beta hydroxy).

Acizii AHA sunt derivati din substante naturale si sunt ideali pentru exfolierea pielii uscate, deoarece indeparteaza „lipiciul” care tine impreuna celulele de piele moarta. Acizii de acest tip sunt solubili in apa si nu patrund foarte adanc in pori.

Acizii BHA contin molecule solubile in ulei si pot patrunde mai adanc in piele si pori. Acestia au proprietati antiinflamatorii si antibacteriene, care ajuta la realizarea unei exfolieri mai profunde. Sunt potriviti pentru pielea uleioasa, cu puncte negre si predispusa la acnee.

Poti sa iti faci o exfoliere chimica la dermatolog sau la cabinete de estetica, dar si acasa, cu diverse produse care contin agenti de exfoliere (seruri, creme, exfoliante), pe care le poti achizitiona din magazine sau farmacii.

SPF este un factor care protejează derma de efectele razelor UV, care provoacă uscarea pielii, strângerea acesteia, contribuie la apariția pigmentării și la apariția prematură a ridurilor. Prin urmare, atunci când alegeți o protecție solară pentru față, este necesar să se țină seama de mai mulți factori: tipul și culoarea pielii, climatul regiunii, compoziția suplimentară de îngrijire a produsului (conținutul de hidratare, sebum agenți de reglare și alți agenți).

Protecția solară este necesară a fi aplicată cu 20-30 de minute înainte de a ieși în aer liber și neaparat trebuie reaplicată pe parcursul zilei la fiecare 2 - 3 ore pentru a oferi o protecție maximă tenului în perioada zilei.

Protecția solară este necesară chiar și în cea mai înnorată zi. Radiațiile ultraviolete pătrund chiar și prin nori și au capacitatea de a reflecta pe diferite suprafețe. În acest caz, intensitatea razelor reflectate depășește efectul intensității razelor directe.

Cum să alegi corect crema potrivită după tipul tenului!

Frumusetea presupune o ingrijire adecvata a tenului.Deoarece sunt o multime de produse pe piata, uneori este pur si simplu dificil sa alegi o crema potrivita pentru tenul tau.Specialistii in domeniu sustin ca pentru a alege o crema potrivita este necesar a tine cont de o multime de factori ca varsta, tipul de ten, ingrediente, toleranta, rutina de ingrijire la moment.Astfel produsele variaza de la unul la altul cu o componenta chimica in diverse combinatii.

               La baza alegerii unei creme sta în primul rand tipul de ten. Tipul de ten este cel care decide ce produse sunt necesare a fi prezente in rutina noastra de ingrijire.

Ten uscat

Tenul uscat este mai tern, fiind lipsit de elasticitate si predispus descuamarii. Tenul uscat este mai predispus la aparitia ridurilor deoarece nu produce sebum in cantitati echilibrate sau este deshidratat din cauza unor tratamente cosmetice, acizi.Se recomanda folosirea unei creme intens hranitoare pe baza de ceramide, centella asiatica, colagen, extract de melc in combinatie cu un serum sau toner pentru o eficienta mai profunda.

Ten mixt.

Tenul mixt este cel mai comun tip de ten intilnit. Acesta este caracteristic printr-o secretie mai mare de sebum in zona T, in rest fiind uscat. Se recomanda utilizarea unei creme potrivite pentru toate tipurile de ten cu o textura mai fluida cu capacitate de hidratare intensa pe baza de azulene, acid hyaluronic, squalane, ceai verde.

Ten gras.

Tenul gras se caracterizeaza prin exces de sebum pe toata suprafata tenul , pe parcursul zilei tenul luceste si se simte incarcat.Porii dilatati sunt caracteristici acestui tip de ten.Se recomanda utilizarea cremelor cu structuri gelifiante, lejere, pe baza de apa, extracte de arbore de ceai, melc, centella asiatica cu efect matifiant.

Ten sensibil.

Tenul sensibil este caracteristic prin faptul ca reactioneaza cel mai rapid la factorii de mediu nocivi ca poluarea aerului, temperaturi scazute, fum, etc. Acest tip de ten necesita o crema cu o componenta sigura fara parfum, alcooli sintetici, coloranti, parabeni, ftalati. Se recomanda utilizarea cremelor pe baza de ceramide, squalane, ceai verde, aminoacizi.

Deci, inainte de a alege o crema pentru tenul tau, analizeaza tipul de ten apoi orienteaza-te spre alti factori aditionali si nu uita ca o piele sanatoasa este o piele radianta!

Determinarea tipului de ten se poate face în cabinetele de specialitate, unde se examinează: starea de hidratare, aspecte ale culorii pielii, modul de funcționare a glandelor sebacee, imperfecțiuni ale pielii (pete, cicatrici), gradul de îmbătrânire, etc.

 

Dar poți afla și acasă ce tip de ten ai, printr-un autodiagnostic simplu:

  • curăță fața de impuritați prin spălare cu apă și săpun
  • așteaptă 3 ore pentru ca pielea să își recapete aciditatea normală
  • trage câteva linii de piele și apasă ușor cu partea neascuțită a unui creion dermatograf, dacă urma lăsată de creion este o adâncitură poate fi o indicație a unui ten uscat; înroșirea deasupra liniei denotă tenul gras; tenul normal nu va prezenta nicio reacție.
  • tenul gras mai poate fi identificat prin aplicarea pe față a unei foițe de hârtie subțire, dacă pe hârtie rămân pete de grăsime poți concluziona că tenul tău este unul gras.

Pentru a plasa o comanda in magazinul online Sublime este nevoie doar de citiva pasi simpli:

Pasii detaliati pentru a plasa o comanda:

  • selectam produsele dorite apasind pe cosulet din coltul drept de jos al produsului, dupa selectarea produselor dorite intram in cos, unde putem revizui toate produsele selectate cit si cantitatea dorita. Pentru a trece in urmatorul pas:
  • apasam butonul "Continua Achitarea" si trecem la pasul in care adaugam detaliile necesare pentru livrarea comenzii:
  • dupa completarea datelor selectam metoda de achitare: "Numerar la livrare" sau "Prin card bancar" si finalizam comanda apasind butonul "Plaseaza comanda".

 

Magazinul Sublime utilizeaza doua tipuri de achitare a produselor:

Numerar la livrare: Selectind aceasta metoda achitati comanda curierului in momentul in care primiti produsele.

Prin Card Bancar: Achitati comanda online prin sistemul de plati online Paynet utilizind un card bancar Visa, Mastercard, Visa Electron, Maestro, Portofelul Paynet.

Pentru anularea unei comenzi plasate in magazinul online Sublime va rugam sa ne lasati un mesaj pe mail-ul info@sublime.md in care ne comunicati despre anularea comenzii cit si numarul comenzii, numele si numarul de telefon pe care a fost plasata comanda sau ne comunicati despre anularea comenzii printr-un apel la numarul de telefon +37369411222.

* Rugam respectuos toti clientii nostri sa nu anuleze comenzile deja transmise la curier. De ce? Magazinul Sublime suporta cheltuielile de livrare de 30 lei in mun. Chisinau si respectiv 60 lei in afara orasului pentru comenzile anulate care au fost deja transmise curierului!

Produsele disponibile pe Sublime.md pot fi livrate în Chisinau si la nivel național prin următoarele metode:

  • Ridicare personala a comenzii din magazinul Sublime.
  • Livrarea la domiciliu.

Costurile, timpul de procesare, timpul de livrare si conditiile fiecarei metode in parte sunt detaliate în pagina Livrare si Returnare.

Da, produsele pot fi livrate si in alta tara insa pentru specificarea metodei de livrare lasatine un mesaj pe contul de instagram @sublime.md, contul de facebook: Sublime Beauty Store, un mail pe info@sublime.md, sau un mesaj pe viber pe numarul de telefon +37369411222.

Pentru modificarea unei comenzi deja plasate online va rugam sa luati legatura cu operatorul nostru apelind numarul de telefon +37369411222 si sai comunicati despre modificarile dorite sau sa ne lasati un mesaj detaliat pe contul de instagram @sublime.md.

Pentru modificarea adresei de livrare in cazul in care comanda a fost deja plasata va rugam sa ne contactati la numarul de telefon +37369411222 sau ne lasati un mesaj pe contul de instagram @sublime.md / email: info@sublime.md

Magazinul Sublime nu expediaza produsele prin posta. 

- 35 lei pentru livrarea pe teritoriul Chișinăului, pentru comenzile de peste 350 lei livrarea va fi gratuită.

- 70 lei pentru livrare pe tot teritoriul Republicii Moldova, pentru comenzile de peste 650 lei livrarea va fi gratuita.

x
Solicită consultație prin apel
``