• Livrare rapidă pe tot teritoriul Moldovei!
RU
LOGO



Etapele de îngijire pentru un păr sănătos și strălucitor!

Etapele de îngijire pentru un păr sănătos și strălucitor!

La fel ca și în cazul tenului, rutina de îngijire a părului, este destul de sofisticată și implică diverse produse de îngijire, dar nu vă faceți griji, mulți dintre pași sunt periodici și pot fi executați ocazional sau în weekend când aveți mai mult timp liber de dedicat.

Frumusețea părului începe de la șampon. Care trebuie aleasă în funcție de tipul de păr, dar ținând cont și de faptul că nevoile pot varia în timp. Un exemplu?

Uneori, chiar și pielea cel mai puțin problematică (deci normală) poate prezenta mătreață sau se murdărește mai ușor. Alteori, însă, lungimile se pot uza în ciuda faptului că au avut părul mătăsos în trecut. O culoare prea multe, o vacanță lungă la plajă și nu te mai recunoști.

Dar de ce este șamponul atât de important? Pentru ca este un produs care, pe langa spalare, intra in contact cu scalpul din care provine parul in intregime (bulbul si tulpina). Daca nu ai nevoi deosebite de hranire (par uscat), detoxifiere (par gras), ingrosare (par fin si subtire), opteaza pentru un sampon pentru par normal. Folosește șampon pentru spălarea frecventă dacă faci mult sport.

 

Iată care sunt etapele esențiale pentru un păr sănătos și strălucitor:

1) Descâlciți părul înainte de spălare:

Odată ce ați ales șamponul potrivit, pieptăna-ți părul înainte de a-l spăla, adică, înainte de a-l umezi. Este o modalitate de a evita încurcarea ulterioară în timpul șamponării.

2) Spală corect părul, aplicarea șamponului:

Prima regulă de reținut este că șamponul nu trebuie aplicat uscat, adică pe părul care nu este complet umed. Prin urmare, nu vă zgârciți cu apă, ci „udă” scalpul și părul. Distribuiți astfel șamponul în centrul capului, pe tâmple și pe ceafă. Udați-vă capul din nou, pentru a permite șamponului să se emulsioneze cu apa și masați cu vârful degetelor și mișcări circulare. Fără zgâriere cu unghiile sau smucitură a scalpului.

Atenție la temperatura apei, niciodată prea fierbinte, deoarece, poate stimula glandele sebacee, ca rezultat parul să devină gras.

Cantitatea de șampon? O nucă este suficientă. Diluat, da sau nu? Este subiectiv: dacă preferați să o faceți, turnați câteva picături de apă în palmă, și niciodată în sticla de șampon, veți dizolva formula de curățare, lăsând ingredientele active pe fund. Cu riscul de a găsi o soluție apoasă inutilă. 

Clik aici, și găsiți cele mai calitative șamponuri, pentru orice tip de păr!

3) Clătiți bine:

Clătirea trebuie să fie lungă și minuțioasă, orice formă de spumă trebuie să dispară până când părul se simte ca și cum ar scârțâi. Pentru o strălucire nebună faceți ultima clătire cu apă rece.

4) Produse pentru scalp:

Un scalp sănătos este esențial pentru un păr frumos. Pentru a avea grijă de el, șampoanele și produsele pentru păr ar trebui să răspundă în mod specific diferitelor probleme de care suferi: alopecie, scalp gras, mâncărime, mătreață etc.

Clik aici și gașiți o gamă largă de produse pentru scalp, care răspund pentru diferite probleme.

5) Niciodată fără balsam:

Balsamul nu este o invenție de marketing, ci este un produs cu un pH acid care este folosit pentru a închide solzile părului, „ridicate” de șampon care la rândul său trebuie să o facă pentru a elimina murdăria și poluarea. Imaginați-vă tulpina ca și cum ar fi acoperită cu un acoperiș de țiglă. Balsamul ajută la repunerea acestor plăci la loc, de aceea în engleză se numește condiționer, deoarece le condiționează. Tradus în practică, părul va fi disciplinat și mai puțin încurcat.

Clik aici și gașiți o gamă largă de balsam / condiționer.


Îngijirea de după spălare:

Șervet din microfirbă sau bumbac?

Nu vă frecați niciodată părul cu un prosop!  Motivul?   

Acest lucru va ridica cuticulele, care sunt „condiționate” de balsam, rezultând părul creț. Așadar, procedați astfel: strângeți-vă ușor părul, fără a răsuci sau trage. Și înfășurați-le într-un prosop ca un turban. Experții în îngrijirea părului sugerează microfibre în loc de burete. Fibrele sale strâns împletite, absorb mai multă apă decât bumbacul clasic și mai repede, ajutând la netezirea fibrei de păr, tocmai pentru că nu stresează prea mult cuticulele.
În acest fel vei reduce timpul de uscare cu uscătorul de păr, iar părul va fi moale și mătăsos.

Aplicarea unui protector termic.

Înainte de a utiliza uscătorul de păr, aplicați un protector termic.

Acest protector este necesar pentru prevenirea arderii fibrelor în contact cu temperaturi foarte ridicate. Are texturi diferite, de la cremoase la cele mai ușoare, și funcționează ca o teacă care nu ar trebui să te îngreuneze. Din acest motiv, alege-l în funcție de textura părului. 

La magazinul Sublime Beauty Store, exista spray-uri foarte fine, soluții lichide, creme pentru păr creț, cristale lichide și semințe de in. Toate sunt bune pentru a proteja părul, chiar și în cantități mici.

Clik aici și găsiți multe produse adaugătoare pentru îngijirea părului, inclusiv termo-protective.

 

Iar după ce ai urmat bine aceste etape de spalare și îngijirea părului, poți proceda cu uscarea și coafarea.

x
Solicită consultație prin apel
``