• Livrare rapidă pe tot teritoriul Moldovei!
RU
LOGO



Peeling cosmetic, ce este și la ce ne ajută!

Peeling cosmetic, ce este și la ce ne ajută!

Peelingul este un tratament dermocosmetic destinat exfolierii pielii care se bazează pe utilizarea unor substanțe chimic active precum alfa-hidroxiacizii AHA (inclusiv acidul glicolic), beta-hidroxiacizii BHA (ex. acidul salicilic) și derivații acidului retinoic.

Ingredientele conținute în peelingurile cosmetice vă permit să îndepărtați celulele devitalizate ale pielii care se depun la suprafață, pentru a ajunge să stimulați în profunzime mecanismele de reînnoire a stratului cornos. Exfolierea cu peeling cosmetic redă astfel pielii un aspect neted, compact și luminos.

La ce ne ajută peeling-ul?

Chiar și în procesele sale naturale de regenerare, pielea poate fi ajutată cu tratamente și tratamente specifice, precum peelingurile cosmetice. De fapt, procesul de reînnoire celulară încetinește de-a lungul anilor.

Celulele moarte au tendința de a se „cimenta” pe suprafața pielii, iar permanența lor crescută duce la o opacitate mai mare cu o reducere a elasticității și a hidratării generale a pielii. Promovarea turnover-ului epidermic nu înseamnă doar favorizarea eliminării acestor elemente devitalizate, ci și stimularea stratului bazal pentru a sintetiza noi celule. După exfoliere, rezultatul este vizibil: suprafața reînnoită a pielii își recapătă luminozitatea și se îmbunătățește atât catifelarea, cât și tenul.

 

Exista diferite feluri de peeling, precum peeling enzimatic, peeling mecanic și peeling chimic. 

Care este diferența dintre ele?

1) Peeling Enzimatic

Peelingul enzimatic este una dintre cele mai eficiente, blânde metode de exfoliere disponibile și, prin urmare, poate fi inclusă și în îngrijirea pielii pentru pielea sensibilă.
Profitând de acțiunea enzimelor vegetale (cele mai folosite în cosmetica) sau a animalelor, acest tip de peeling facial exfoliază pielea și îndepartează cele mai superficiale straturi de celule moarte.
Spre deosebire de peelingurile chimice, peelingurile enzimatice nu conțin acizi, sau, cel putin, nu în concentrații mari, iar acțiunea lor exfoliantă se termină cu îndepartarea produsului de pe piele.
Exercând o acțiune delicată de exfoliere care nu alterează pH-ul pielii.

2) Peeling Chimic

Peelingul chimic este ceea ce se face cu acizii AHA și BHA. Ambele dau o mai mare luminozitate fetei. AHA-urile netezesc și îmbunătățesc textura pielii și sunt deosebit de utile pentru reducerea petelor de pe piele. Sunt recomandate pentru utilizare pe piele normală, mixtă, uscată și deteriorată de soare. Pentru pielea sensibilă, puteți încerca acid mandelic sau lactic printre AHA.

BHA-urile acționează mai profund decât AHA-urile sunt capabile să pătrundă în pori și să contracareze punctele albe și punctele negre, dar și să rafinească porii dilatați. De asemenea, are o acțiune antiinflamatoare și antibacteriană și ajută la eliminarea petelor post-acneice. BHA-urile sunt potrivite pentru tenul normal, gras, mixt și predispus la acnee. În comparație cu alte tipuri de exfoliere, acestea pot provoca iritații și roșeață și pot face pielea mai sensibilă la lumina soarelui.

3) Peeling Mecanic

Scrubul, sau peeling-ul mecanic, este un exfoliant care îndepărtează celulele moarte și acționează mecanic, adică prin frecarea produsului care conține microgranule abrazive pe piele. Recomandat tenului gras, de evitat în cazul tenului sensibil și reactiv.

 

Click aici, pentru produse cu efect peeling

https://sublime.md/ro/produse/fata/exfoliere

x
Solicită consultație prin apel
``