• Livrare rapidă pe tot teritoriul Moldovei!
RU
LOGO



Îngrijirea mainilor in sezonul rece. De ce trebuie sa tii cont?

Îngrijirea mainilor in sezonul rece. De ce trebuie sa tii cont?

In sezonul rece pielea mainilor  poate deveni aspra, crapata si adesea inrosita din cauza temperaturilor joase si dezinfectanti pielea este lipsita de hidratare, uneori poatea avea un aspect albicios, uneori pot aparea eczeme, alteori chiar sangerari.

Bariera pielii, alcatuita din proteine , lipide , uleiuri este cea care protejeaza pielea de factori nocivi de mediu, iar daca ea este slaba esti mai predispusa la sensibilizarea pielii.

 

Pentru a evita uscarea mainilor, ai nevoie de un plus de hidratare, acestea adesea fiind cremele hidratante de maini. Acestea inlocuiesc lipsa de hidratare, si mentin umiditatea pielii, pielea devine moale si catifetala.Crema se aplica pe maini si inclusiv unghii de minim 5-6 ori pe zi.Ca sa iti fie mai usor iti recomandam sa porti crema cu tine pe toata durata zilei.  

Ce e bine să retii când  cauți o crema de maini este ca, pentru o buna hidratare, aceasta trebuie sa contina substante emoliente si umectante.

Emolientii actioneaza ca lubrifianti pe suprafata pielii, menținand-o neteda si flexibila. Cauta pe eticheta ingrediente precum ulei de jojoba, lanolina, gliceril stearat sau squalene. Umectantii atrag umiditatea din mediu catre suprafata pielii, crescand continutul de apa al stratului exterior al pielii. Cauta pe eticheta cremei de maini ingrediente precum glicerina, acid hialuronic, sorbitol.

x
Solicită consultație prin apel
``