(La fiecare secțiune, a etapelor de îngijire, veți găsi link-uri, care vă vor redirecționa la produsele sau secțiunile recomandate în descriere.)
Rutină de îngijirea tenului, de ce este important să urmați cea corectă.
Zilnic pe tenul nostru, se acumulează praf, murdărie și reziduuri de machiaj, precum și celule moarte, toți inamicii pielii care contribuie să o facă stinsă, deshidratată, dar care și favorizează la formarea ridurilor, punctelor negre și acnee.
După cum toți știm, îmbătrânirea pielii este un proces natural și inevitabil, dar care este accelerat de diverși factori, printre care alimentația nesănătoasă, fumatul și, din păcate, și stresul.
Deci, pentru a menține pielea sănătoasă, și a preveni acneea, impuritățile pielii și semnele de îmbătrânire, este esențial să o îngijim în fiecare zi. Pentru prevenirea eficientă a depunerii de bacterii, impurități. și acumulări de sebum.
Cum să înțalegi de ce tip de îngijire are nevoie tenul tău?
Înainte de a începe orice rutină de îngijire, este esențial să ne indentificăm tipul de ten, care poate fi:
- Normal: este echilibrat, nu are imperfecțiuni.
- Uscat: este adesea piele deshidratată și sensibilă, ceea ce face că pielea să dea o senzație ca fiind "trasă".
- Combinat: ceea ce înseamnă că în unele zone ale feței pielea tinde să fie grasă, în altele este uscată.
- Gras: are un exces de sebum, zone strălucitoare și pori dilatați.
- Sensibil: este sensibil și supus modificărilor (mâncărime, roșeață, dermatită...).
- Matur: se referă la pielea care, odată cu vârsta, începe să-și piardă din luminozitate, densitate și elasticitate, precum și să prezinte riduri și semne de îmbătrânire.
10 pași esențiali pentru un ten luminos, fără riduri și elastic! (Rutină de îngijire pentru orice tip de ten)
Curățarea tenului:
Primul pas al îngrijirii pielii este curățarea tenuli, dar și această primă etapă este de obicei împărțită in două:
1) Demachierea: Machiajul cu siguranță sporește frumusețea feței, dar tinde să înfunde porii, ceea ce sporește inmulțirea bacteriilor.
Pentru demachierea tenului, la magazinul sublime.md aveți două secțiuni, unde veți găsi cele mai bune produse pentru demachierea a oricărei tip de ten:
Produse pentru demachiere
Ulei hidrofil demachiant
2) Curăţare: Aici se îndepartează excesul de sebum, transpirația, murdăria, celulele moarte și reziduurile de machiaj.
Spumă de curățare
Gel de curățare
Toner:
Al doilea pas se referă la aplicarea tonicului, produs a cărui sarcină este îndepartarea eventualelor impurități râmase chiar și după curățare și pregătirea pentru produsele ulterioare, care vor fi absorbite mai ușor.
Alegerea tonicului este subiectivă: pentru tenurile grase și uscate este mai bine un tonic astringent și purificator, în timp ce pentru cele uscate un produs energizant și calmant care ajută la conferirea elasticității și luminozității, fără a deshidrata și irita pielea.
Tonere
Măști pentru față:
Îngrijirea pielii coreeană a devenit acum celebră în întreaga lume pentru eficacitatea sa. Măștile din țesatură pentru față, sunt cu siguranță printre principalele produse folosite de femeile coreene pentru îngrijirea tenului.
Procedura coreeană originală de îngrijire a pielii presupune aplicarea a cel puțin o mască de față pe zi.
Măști din țesatură a diferitor branduri.
Serum:
După aplicarea tonicului, trecem la ser, un produs foarte important în îngrijirea pielii, deoarece conține o concentrație foarte mare de nutrienți și substanțe active în comparație cu crema, are o textură ușoară care se absoarbe rapid și, o caracteristică fundamentală, sa ajunga in straturile cele mai profunde ale pielii, ajungand astfel acolo unde nu ajunge crema!
Diferitele tipuri de seruri, împreună cu selecția de ingrediente active și texturi generale, îndeplinesc multe funcții diferite și oferă diverse beneficii.
- Retinol, acest ser este foarte renumit datorită efectului său punernic anti-rid, ajuta la diminuarea ridurilor fine, a petelor pigmentare dar și stimulează sinteza de colagen.
- Vitamina C, conferă pielii strălucire, hidratare, are un efect antiinflamator și antioxidant.
- Acid salicilic, aciduri BHA și AHA și acid glicolic, sunt substanțe active, conținute în seruri, care acționează eficient în luptă contra acneei.
- Acid hialuronic, și ceramide, ajută la hidratarea tenului în profunzime.
Atenție! Utilizarea SPF-ului este obligatorie mai ales în timpul tratamentelor cu acizi!
Altruist, gamă largă de produse SPF de calitate înaltă.
Zona ochilor:
Zona conturului ochilor este o zonă foarte delicată în care apar primele semne de expresie. Sunt multe motive, pentru orice exprimare a unei emoții mușchii din jurul ochilor sunt primii care se mișcă, în plus este o zonă în care pielea este foarte sensibilă și nu există glande sebacee, prin urmare rămâne mult mai uscată decât alte părți ale faței.
Creme și alte produse de îngijire pentru zona ochilor.
Protecție solară (SPF)
Soarele, mai bine zis razele ultraviolete care emană, sunt una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii pielii, de aceea este esențial să ne protejăm pielea. Pentru a evita producerea unor daune care vor fi mai evidente la vârsta înaintată.
Altruist, gamă largă de produse SPF de calitate înaltă.
Alimentație sănătoasă:
Având în vedere că factorii ereditari, expunerea la soare și stresul sunt principalele elemente care determină starea pielii noastre, în ultimele decenii numeroase studii științifice de nutriție clinică s-au concentrat pe stabilirea unei corelații între nutriție și bunăstarea pielii.
Regula principală este echilibrul: dietele excesiv de rigide sau bogate în calorii, abuzul de zaharuri simple și alimente cu indice glicemic ridicat, consumul de alimente procesate industrial, bogate în grăsimi „rele”, pot interfera negativ atât cu regenerarea celulară, cât și cu asupra stării de bine a peliculei hidrolipidice protectoare cu consecințe negative asupra aspectului pielii.
Nutriția este un aliat util pentru întărirea barierei de protecție a pielii și pentru a ne proteja de agenții patogeni și agenții nocivi de mediu, așa că întotdeauna este bine să variem meniurile, luând macronutrienți, vitaminele și micronutrienții aliați ai pielii.
Consumul apei:
Apa, este un element esențial pentru menținerea sănătății și hidratării pielii. Consumul a aproximativ 2 litri de apă pe zi ajută la hidratarea celulelor pentru a menține pielea sănătoasă și tânără. Ridurile și semnele îmbătrânirii, de fapt, se manifestă mai mult atunci când pielea își pierde elasticitatea, scade producția de colagen și crește deshidratarea.
Somnul de frumusețe:
În timp ce dormi, celulele tale, inclusiv celulele pielii, se reînnoiesc mai repede decât sunt capabile când ești treaz. De fapt, procesele de diviziune celulară au un adevărat vârf în timpul nopții din diverse motive, inclusiv absența contactului cu razele UV ale soarelui. Orele de noapte sunt deci perioada zilei în care pielea se regenerează și înflorește, arătându-se mai luminoasă și mai sănătoasă în dimineața următoare.
Mai mult, noaptea organismul produce melatonină, celebrul „hormon al somnului”, care îndeplinește numeroase funcții: în primul rând, promovează odihna regulată, iar în al doilea rând, are o acțiune antioxidantă puternică, care ajută la repararea daunelor celulare și are un puternic efect anti-îmbătrânire, asupra întregului organism.
Producția activă de colagen crește și în timpul nopții, făcând un somn lung și regulat un aliat al frumuseții, care poate ajuta la menținerea pielii compacte, turgente și elastice.
Nu aștepta că timpul să-ți marcheze tenul, acționează acum și îți vei păstra pielea elastică și tânără, mult mai mult timp!