Uleiul hidrofil reste un produs nou însa deja foarte popular. De ce este nevoie de el, cum să alegi și să-l folosești și de ce ar trebui să-l preferi altor demachiante?
Pentru unii, auzirea cuvântului „ulei hidrofil” poate avea o asociere cu uleiul vegetal obișnuit. Dar acest lucru nu este nici pe departe astfel și vă asigur că acest produs minunat, de origine coreeană, nu trebuie încercat niciodată să prăjiți un stake sau să-l puneți în salată! Și acum, lăsând glumele deoparte, vă vom spune cel mai important lucru despre uleiul hidrofil.
Ce este uleiul hidrofil?
Uleiul hidrofil este un produs conceput pentru curățarea în profunzime a pielii, curățarea ușoară a produselor de machiaj chiar și persistente, care include uleiuri (de obicei naturale) și emulgatori, care fac de fapt uleiul hidrofil (adică solubil în apă), vitamine și alte substante benefice. La contactul cu apa, uleiul hidrofil se transforma intr-o spuma fina sau capata consistenta laptelui cosmetic, care se indeparteaza usor cu apa.
Beneficiile uleiului hidrofil
- Datorită componeneței sale ce include, desigur, uleiuri, aceste produse îndepărtează cu ușurință machiajul, inclusiv cele mai long-lasting și persistente produse de machiaj, care sunt foarte populare la momentul dat. Rujurile mate, care rezistă intacte întreagă zi și fondurie de ten aplicate pe baze de machiaj, toate acestea sunt ușor dizolvate cu ajutorul uleiului hidrofil. Important este să menționam că uleiul hidrofil se isprăvește foarte bine și extrem de delicat cu îndepărtarea machiajului ochilor, cu rimelul și acele eyelinere waterproof, care de obicei sunt dificil de spălat din prima.
- În același timp, uleiul hidrofil îndeplinește și o funcție atât de importantă precum curățarea profundă a porilor. După utilizarea uleiului, porii sunt curățați, murdăria și excesul de grăsime/sebum sunt îndepărtate cu atenție. Aceasta face produsul potrivit pentru slaparea zilnică a feței, nu doar pentru demachiere.
- În timpul curățării cu uleiul hidrofil, pielea primește minim impact și stres mecanic, nu este nevoie de frecare cu discuri, nici de întinderea pielii care nu este benefica, în special, pentru tenul matur. Procesul este de fapt unul foarte plăcut, delicat și grijului față de piele.
- Folosirea uleiului hidrofil face pielea moale și catifelată. După curățarea cu aceste produse nu există senzația de uscăciune a pielii, nu apar iritații. Îngrijirea cu ulei hidrofil presupune masarea ușoară a produsului pe față, pe care o poți ușor transforma într-un mini masaj facial. Aceasta vă adaugă încă un plus în favoartea alegerii anume a uleiului hidrofil în locul altor demachiante, pentru că va ajuta tonifierea tenului.
Cum se folosește uleiul hidrofil
Totul este extrem de simplu: trebuie să aplicați o cantitate mică (1-2 clicuri) de ulei pe pielea uscată. Da, chiar deasupra machiajului. Masați ușor cu mișcări circulare, lăsând timp uleiului să dizolve toate straturile de machiaj. Acum poți să faci acel mini masaj facial pe care l-am menționat mai sus. Apoi, după ce adăugați puțină apă, continuați procesul până când uleiul vă emulsionează în spumă de lapte. Clătiți cu multă apă caldă. Veți observa că uleiul se îndepărtează ușor cu apă. Important! După aceea, spălați-vă fața cu spumă facială.
De ce ar trebui spălat uleiul hidrofil în a doua etapa de curățare?
Multe fete nu folosesc alte produse de curățare după uleiul hidrofil. Este gresit. Uleiul lasă în urmă o peliculă subțire care trebuie spălată. Imaginează-ți că ești acoperit cu o pătură groasă. E greu să respiri, nu-i așa? Pielea ta se simte la fel. Mai mult, pot rămâne particule de grăsime pe care trebuie de asemenea îndepărtate. Prin urmare, nu neglijați etapa finală a curățării - gel sau spumă. Amintiți-vă că uleiul hidrofil face parte dintr-o curățare a pielii în două etape. Prima etapă este îndepărtarea impurităților cu ajutorul uleiului, iar a doua etapă este la fel de importantă ca și spălarea oricărui reziduu cu ajutorul unei spume sau gel. Dacă nu îți dorești nicio acnee și erupții cutanate, vei urma ambii acești pași cu sfințenie și pielea ta va deveni din ce în ce mai strălucitoare și sănătoasă
Cum să alegi uleiul hidrofil
Să începem cu compoziția. Orice ulei hidrofil conține uleiuri naturale sau minerale. În timp ce uleiurile naturale sunt considerate sigure și sănătoase, uleiurile minerale sunt uneori intimidante. Între timp, în zadar. Uleiul mineral este cel mai inofensiv amestec de hidrocarburi rafinate din petrol care previne uscarea pielii. Există șansa ca un produs care conține ulei mineral să nu se potrivească tipului tău de piele, dar este neglijabil. Mai exact, dacă îl îndepărtezi cu grijă după ce ai folosit spuma, nu există niciun pericol nici măcar pentru pielea hipersensibilă.
Desigur, atunci când alegeți un ulei, acordați atenție tipului dvs. de piele. Există un mit conform căruia uleiul nu poate fi folosit pe pielea grasă și problematică, cum ar fi „unde se pune mai mult ulei pe pielea grasă?” Dar acest stereotip este o greșeală teribilă! Pielea grasă și problematică are nevoie în primul rând de un ulei hidrofil. Ajută la desfundarea porilor, la îndepărtarea impurităților și la calmarea pielii, ceea ce înseamnă mai puține erupții și mai puțină producție de sebum.
Aveți grijă când alegeți un ulei hidrofil pentru persoanele cu tipuri de piele uscată. Alege o varianta de ulei hidrofil conceputa pentru acest tip de piele, imbogatita cu vitamine si ingrediente de ingrijire. După cum știți, acest tip de piele nu are o „protecție” atât de puternică.
Ingredientele de curățare care compun uleiul pătrund adânc în pori, îndepărtând nu numai impuritățile, ci și astfel de reziduuri de neînlocuit de sebum uscat.