• Livrare rapidă pe tot teritoriul Moldovei!
RU
LOGO



Ce sunt ceramidele și de ce sunt importante pentru piele?

Ce sunt ceramidele și de ce sunt importante pentru piele?

Ceramidele, o clasă de acizi grași denumiți lipide, reprezintă 50% din structura epidermei și sunt esențiale pentru menținerea umidității și a nivelului acesteia în piele. Ele contribuie în mod remarcabil la întărirea barierei cutanate, reținerea umidității și sunt un ingredient excelent pentru pielea extrem de uscată, cea cu hiperpigmentare și pentru persoanele cu eczeme.

Dacă doriți să vă creșteți nivelul de ceramide în mod natural, o dietă bogată în grăsimi sănătoase vă va ajuta. Adăugați mai multe nuci, semințe, pește gras, unt de nuci și ghee în dieta dvs. pentru a menține pielea suplă și strălucitoare.

Schimbările legate de vârstă, poluarea mediului, condițiile climatice severe, alimentația nesănătoasă și alți factori distrug bariera lipidică. Ca urmare, dermul își pierde fermitatea și elasticitatea, iar echilibrul apă-grăsimi este perturbat. Ceramidele ajută la refacerea pielii.

Acest ingredient are un efect pozitiv asupra diferitelor tipuri de piele:

  1. Pielea uscată: Ceramidele acționează ca un agent eficient de hidratare, creând o barieră de reținere a umezelii pe suprafața pielii și previn senzația de uscăciune și "etanșeitate".

  2. Pielea sensibilă: Cu o barieră lipidică slăbită, aceasta beneficiază de ceramide pentru a obține fermitate și protecție de calitate.

  3. Pielea cu probleme: Ceramidele contribuie la reducerea inflamației și combat manifestările acneei.

  4. Pielea matură: Restaurează elasticitatea și sănătatea pielii mature, prevenind semnele îmbătrânirii.

Ceramidele sunt deosebit de eficiente în refacerea pielii după proceduri agresive, cum ar fi curățarea și peeling-ul.

Ceramide în cosmeticele coreene:

Cosmetologii coreeni utilizează pe scară largă ceramidele în diverse produse, inclusiv creme, măști, toneruri, esențe, loțiuni, uleiuri de corp, șampoane și balsamuri pentru păr. Aceste substanțe pe bază de plante sunt adăugate pentru a completa și optimiza compoziția produselor.

Deși organismul produce ceramide, nivelul acestora scade odată cu înaintarea în vârstă, crescând riscul de uscăciune și apariția ridurilor. Cosmeticele cu ceramide nu doar întăresc bariera de protecție a pielii, ci pot fi și o terapie eficientă pentru diverse afecțiuni dermatologice.

x
Solicită consultație prin apel
``