• Livrare rapidă pe tot teritoriul Moldovei!
RU
LOGOCe sunt ceramidele și de ce sunt importante pentru piele?

Ce sunt ceramidele și de ce sunt importante pentru piele?

Ceramidele sunt o clasă de acizi grași numiți lipide. Ele alcătuiesc 50% din epidermă și sunt esențiale pentru menținerea umidității și menținerea nivelului de umiditate al pielii. De asemenea, sunt grozave la întărirea barierei pielii și la reținerea umidității și sunt un ingredient excelent pentru pielea foarte uscată, pielea cu hiperpigmentare și persoanele cu eczeme.

Dacă doriți să vă creșteți ceramidele în mod natural, o dietă bogată în grăsimi sănătoase vă va ajuta. Adăugați mai multe nuci, semințe, pește gras, unt de nuci și ghee în dieta dvs. pentru a vă menține pielea suplă și strălucitoare.

Schimbările legate de vârstă, ecologia poluată, condițiile climatice dure, alimentația nesănătoasă și alți factori distrug bariera lipidică. Ca urmare, dermul își pierde fermitatea și elasticitatea, echilibrul apă-grăsimi este perturbat. Ceramidele ajută la refacerea pielii.

Ingredientul are un efect pozitiv asupra diferitelor tipuri de piele:

1. Pielea uscată nu are ceramide ca ingredient eficient de hidratare. Prin crearea unei bariere de reținere a umezelii pe suprafața sa, ingredientul previne senzația de uscăciune și „etanșeitate” a dermei.

2. Pielea sensibilă cu o barieră lipidică slăbită are nevoie de ceramide ca ingredient de fermitate de calitate.

3. Pielea cu probleme are nevoie și de ceramide. Ele ajută la eliminarea inflamației, combate manifestările acneei.

4. Ceramidele redau elasticitatea și sănătatea pielii mature, previn apariția modificărilor legate de vârstă.

Ceramidele restaureaza si pielea dupa proceduri agresive - curatare, peeling.

 

Ceramide în cosmeticele coreene

Ceramidele sunt unul dintre ingredientele populare folosite de cosmetologii coreeni. La compozițiile de creme, măști, toneruri, esențe, loțiuni și uleiuri de corp, șampoane și balsamuri de păr se adaugă o substanță pe bază de plante.

Dacă ceramidele sunt produse de organism, de ce să le adaugi la cosmetice?

După vârsta de 30 de ani, cantitatea de ceramide din piele scade treptat și devine mai predispusă la uscăciune și riduri. Cu cât nivelul de ceramide este mai scăzut, cu atât pielea pierde mai multă umiditate, devenind aspră și deshidratată. Pe lângă întărirea barierei de protecție a pielii, cosmeticele cu ceramide pot fi folosite ca terapie pentru diferite boli dermatologice.

Ce sunt ceramidele și de ce sunt importante pentru piele?
x
Solicită consultație prin apel
``