• Livrare rapidă pe tot teritoriul Moldovei!
RU
LOGO



Modul de aplicare a produselor cosmetice de ingrijire pe piele.

Modul de aplicare a produselor cosmetice de ingrijire pe piele.

Inainte de toate, pentru a maximiza eficinta produselor de ingrijire trebuie sa pregatim pielea prin curatarea profunda si exfolierea perioadica a stratului de celule moarte prin metode mecanice cat si exfolianti chimic( acid salicilic, acid glicolic, lactic, pha).

Dupa etapa de curatare sunt cateva modalitati de aplicare a produselor pe ten, in functie de ce produs avem in ordinea aplicarii:

  1. Aplicam produsul pe ten usor umed, dupa etapa de curatare;
  2. Aplicam produsul pe ten uscat;
  3. Aplicam produsul pe pielea uda, dupa etapa de curatare;

 

  1. Curatim tenul, clatim cu apa , uscam partial

Daca dupa produsul de curatare aplici un toner, e esenta, emulsie sau un serum cu acid hialuronic se recomanda aplicarea pe tenul partial umed deoarece astfel gradul de absorbtie este mai bun si are legatura cu moleculele de apa in piele si prevenirea aparitiei deshidratarii.Asemeni, ingredientele umectante (acid hialuronic,  proopylene glycol, glicerina, sorbitol, aminoacizi) au nevoie de molecule de apa pentru a le atrage si retine in epiderma.Important ca etapa finala  a rutinei sa fie un produs care formeaza o pelicula de protectie si bariera pentru a pastra moleculele de apa in piele.

  1. Aplicam produsul pe ten uscat

Dupa etapa de curatare, tamponam tenul cu servetele uscate sau un servetel moale pentru a usca tenul.Cand e vorba de ingrediente active ca acizii, retinoizii, benzoyl peroxide sau un tratament farmaceutic  este necesar ca pielea sa fie uscata total deoarece apa potenteaza efectul iritant a activilor.

Asemeni, daca aplici dimineata spf , la fel se recomanda aplicarea pe pielea uscata.

  1. Aplicam produsul pe pielea uda, dupa etapa de curatare

Aceasta metoda este preferata in cazurile in care dupa etapa de curatare se aplica un toner sau serum cu o concentratie mare de acid hyaluronic.Acidul hialuronic este un umectant excelent si retine o cantitate mare de molecule de apa. Insa pentru preferintele individuale, poate fi utilizata si optiunea de aplicare pe ten usor umed.

Insa daca serumul, emulsia are la baza siliconi, ar fi bine sa eviti aplicarea pe ten ud, deoarece siliconii si apa nu se amesteca foarte bine.

 

Asemeni te indemnam, ca inainte de toate sa citesti eticheta pentru a te informa despre modul de aplicare corect a produselor, pentru siguranta pielii tale si a evita careva situatii neplacute.

x
Solicită consultație prin apel
``