• Livrare rapidă pe tot teritoriul Moldovei!
RU
LOGO



Puncte negre si filamente sebacee. Care e diferenta? Cum le atenuam?

Puncte negre si filamente sebacee. Care e diferenta? Cum le atenuam?

Cu siguranta macar odata in viata asta te-ai confruntat cu puncte negre , iar daca nu, este un norocos!

Aceste probleme pot fi intilnite pe nas, barbie, obraji si de multe ori dau batai de cap aspectului estetic. Dar care sunt punctele negre si care sunt filamentele sebacee? Filamente sebacee, ce mai e si asta?

Filamintele sebacee deoseori se confunda cu punctele negre, nu sunt o forma de acnee ci o caracteristica comuna pentru noi oamenii.Filamentele pot aparea ca rezultat a secretiei sebumului de la radacina firelor de par catre exterior, sebumul se oxideaza si astfel devine mai vizibil. Filamentele sebacee pot fi indepartate mecanic insa deobicei ele mereu reapar.

Cum le indepartam?

Acestea sunt mai dificil de indepartat ca punctele negre deoarece reprezinta un proces natural. Esential este sa aveti o rutina de ingrijire cu produse care deblocheaza porii si reduc excesul de sebum , apropo eficinete si pentru puncte negre.

Punctele negre reprezinta o forma de acnee non-inflamatorie ce sunt cauzate de exces de sebum si hiperkeratinizare.Daca pielea are probleme la regenerare completa si eliminarea celulelor moarte se acumuleaza keratina la nivelul partii superioare a porilor, altfel mai sunt numite comedoane deschise si deseori pot singure sa se eliminte cu o rutina corecta  sau curatare mecanica. Deci punctele negre sunt exces de sebum si keratina oxidata, ce capata culoare bruna.

Punctele negre deobicei sunt in zona T, torace,au dimensiuni mai  mari ca filamentele sebacee si sunt reliefate, adica vizibile.

Uite cateva sugestii care te vor ajuta sa previi si reduci filamentele sebacee si punctele negre:

Iar daca nu stii ce sa alegi scrie-ne si te vom ajuta cu drag sa alegi produsele potrivite tenului tau!

x
Solicită consultație prin apel
``