Uneori, cumpararea produselor cosmetice coreene fara a cunoaste limba coreeana poate fi putin dificila!
De ce? Pentru ca totul este in coreeana!
În fiecare zi, pe retelele de socializare, primim multe intrebari despre data de expirare a bunurilor comandate. Si pentru a va ajuta sa va dati seama, vom incerca sa explicam cat mai exact posibil semnificatia numerelor de pe ambalaje.
Mi se pare ca cel mai dificil lucru este sa gasesti diferenta dintre data de expirare si data de fabricare. Spre deosebire de produsele europene, in Coreea prefera sa scrie nu data expirarii, ci data fabricatiei (si, in general, unora le place sa scrie ambele).
1. 제조: data fabricației
2. 까지: Data de expirare (înainte)
3. 사용기 한: Perioada de utilizare
Deci, nu mai trebuie sa va faceti griji ca produsul a expirat si va poate ruina pielea. Dar vreau sa clarificam inca o mica diferenta, in Coreea data este scrisa invers (an / lună / zi). Acum stii cat de usor si simplu este sa gasesti data de expirare in abisul literelor obscure coreene. Dar asta nu este tot!
Utilizarea pe termen lung a produsului după deschiderea acestuia poate afecta si pielea. Prin urmare, va rugam sa acordati atentie acestei etichete. Si, in sfarsit, as dori sa va impartasesc cateva sfaturi despre cum sa va pastrati produsele cosmetice.
1. Cel mai bine este să depozitati produsele intr-un loc racoros si uscat. Evitati lumina directă a soarelui (personal prefer sa-mi păstrez tonerul si crema la frigider).
2. Spalati spatulele care au venit cu crema sau alte produse inainte si după utilizare.
3. Dacă nu utilizati produsul des, atunci este mai bine sa scrieti data de expirare pe acesta (lipiti un autocolant)
4. Verifica-ti produsele cosmetice cel putin o dată la jumatate de an (poate este timpul să aruncam ceva la urna)
Sper ca micile noastre sfaturi au fost de ajutor :) Bucurati-va de cumparaturi!
Va rugam sa retineti ca data indicată pe ambalaj este data de expirare a produsului daca acesta nu a fost înca desigilat. Data de expirare se modifica dupa ce deschideti produsul. Deci, iată o mica foaie de trisare: