• Livrare rapidă pe tot teritoriul Moldovei!
RU
LOGO



La ce este util retinolul? Cum se foloseste? Ce produse gasesti la sublime.md

La ce este util retinolul? Cum se foloseste? Ce produse gasesti la sublime.md

Retinolul este cel mai cunoscut derivat de vitamina A care este implicat in dezvoltarea sistemului osos si al dentitiei, sistemului reproducator, pielii si mucoaselor precum si vederea. Vitamina A are si un rol antioxidant important in organismul uman.Desi acesta are o multitudine de functii in organism, mai este cunoscut si pentru proprietatile sale miraculoare de antirid asupra pielii: trateaza petele pigmentare, trateaza acneeam reduce ridurile, stimuleaza productia colagenului si a elastinei, creste fermitatea tenului, accelereaza diviziunea celulara.

Retinol are mai multe derivati si poate fi gasit sub diverse forme si asemeni acesta nu actioneaza la exteriorul pielii ci trece prin mai mult etape de metabolizare.

 Retinoizii se impart in sintetici si naturali. Cei naturali sunt : retinyl palmitate, retinol, tretinoin, retinaldehyde,  iar cei sintetici : adapalene, tazarotene, isotretinoin. Atunci cand aplicam produse pe ten cu acid retinoic acesta este utilizat imediat, insa putin stiu ca retinolul se transforma in retinaldehida, iar retinaldehida in acid retinoic.

 

Retinolul este unul din cele mai slabe optiuni, deoarece are nevoie de doar 2 faze pentru a fi aplicat pe ten. Pentru fiecare etapa de conversie, exista, o oarecare incertitudine cu privire la cantitatea de retinoid care a fost efectiv transformata în procesul de oxidare (adica retinolul nu poate fi transformat 100% în acid retinoic). Prin urmare, cu cat sunt necesare mai putine conversii pentru a ajunge la acidul retinoic, cu atât mai puternic este retinoidul.

Cum folosim produsele cu retinol?

Pentru persoanele cu piele sensibila sau pentru noii utilizatori de produse cu Retinol, se recomanda folosirea de la 0,5 % , o concentratie de vitamina A si introducerea acestuia treptat.

  • Se incepe cu o aplicare de 2 ori pe saptamana, apoi se mareste frecventa din doua in doua zile pentru a ajunge, in functie de toleranta pielii, la o aplicare zilnica.Se aplica seara, pe o piele curatata si uscata.
  • Dupa vreo 10 minute, timp necesar pentru ca produsul sa fie absorbit in piele, se recomanda aplicarea unei creme hidratante.Pe masura ce toleranta pielii creste, se ajunge la o aplicare in fiecare seara, timp de 4-6 luni pentru un program complet de rejuvenare.
  • Studiile recente arata ca chiar si dupa aceasta perioada, rejuvenarea pielii continua pana la 1 an!
  • Poate aparea o usoara exfoliere, iritatie sau o senzatie de uscaciune, dar acestea dispar dupa cateva zile pana se obisnuieste pielea. Pentru a reduce senzatia de iritatie se recomanda folosirea unei cantitati mici cat un bob de mazare. Nu uitati sa aplicati ziua o crema cu factor de protectie minim SPF30.

Retinolul poate fi combinat cu acizi?

Ingredientele precum acizii AHA si BHA (acid salicilic, acid glicolic si acid lactic) reduc eficienta retinoizilor, asa ca nu le folositi impreuna. Atat acizii cat si Retinolul pot cauza iritatii la nivelul pielii.

In ca timp sunt vizibile rezultatele?

In cazul folosirii numai a cremelor cu retinol, rezultatele optime (mai ales fermitatea si estomparea ridurilor) se observa dupa 4-6 luni. In cazul cremelor cu vitamina A acida, ameliorarea vizibila se produce dupa 2-3 luni.

Putem aplica creme cu retinol in jurul ochilor?

Pielea din jurul ochilor este foarte sensibila si acolo apar primele semne de imbatranire: ridurile laba gastii, cearcane,… Se poate aplica o crema cu Retinol dar cu concentratie foarte mica, intre 0.01 si 0.025%!

Cand este contraindicat folosirea retinoizilor?

Retinozii sunt contraindicati in perioada sarcinii,alaptarii, si asemeni in perioada conceperii fatului.Asemeni persoanele cu ten extra-sensibil trebuie sa atraga atentia la concentratiile de retinol in produsele care le folosesc, precum si forma acestuia.

Retinolul se introduce de la varsta de  +25 in rutina de ingrijre, in cazuri exceptionale(acnee, semne, pete) poate fi introdus mai devreme cu consultarea medicului dermatolog.

La www.sublime.md gasesti urmatoarele produse cu retinol:

1. www.sublime.md/ro/produse/geek-gorgeous-a-game-10-0-1--retinal-serum

2. www.sublime.md/ro/produse/geekgorgeous-a-game-5-retinal-serum-28-ml

3. https://sublime.md/ro/produse/revox-just-retinol-in-squalane-h2o-free-solution-age-control

4. www.sublime.md/ro/produse/revox-just-retinol-tonic

x
Solicită consultație prin apel
``