• Livrare rapidă pe tot teritoriul Moldovei!
RU
LOGOPETE PIGMENTARE, CUM LE TRATAM CU AJUTORUL PRODUSELOR COSMETICE?

PETE PIGMENTARE, CUM LE TRATAM CU AJUTORUL PRODUSELOR COSMETICE?

Petele pigmentate sunt zone ale pielii care sunt întunecate din cauza producției excesive de melanină. Pigmentul întunecat se formează în melanocite - celulele responsabile de producerea de melanină; keratinocitele, principalele celule ale stratului cornos al epidermei, îl transferă pe suprafața epidermei.

Cea mai frecventă cauză a pigmentării este supraexpunerea la radiațiile UV sau petele de vârstă după 50 de ani. Să analizăm cum arată diferite tipuri de pete , ce tip de pate sunt și care este motivul apariției lor.

TIPURI DE PETE DE PIGMENTARE

Pistruii (efelide) sunt mici pete maronii cu diametrul de 1-2 mm, situate în principal pe părțile deschise ale corpului: față, brațe, gât, umeri. De regulă, pistruii se găsesc la o vârstă fragedă și apar în perioada de soare activ (primăvara-vară), se luminează odată cu debutul toamnei și pot dispărea cu totul iarna. Cu cât efectul radiațiilor ultraviolete este mai intens asupra pielii, cu atât  pistruii apar mai întunecate.Este recomandam utilizarea protecției solare tot anul.

 

Alunițele și nevii sunt cel mai frecvent tip de pigmentare care apare la fiecare persoană pe diferite părți ale corpului, inclusiv pe cap, indiferent de vârstă, dar alunițele sunt mai ales active la vârstnici. Unii nevi trebuie observați împreună cu un dermatolog - dacă alunița crește în dimensiune, își schimbă culoarea și forma, există riscul de a dezvolta melanom.

 

Lentigo solar - pete pigmentare mari de la 2 la 20 mm în diametru, de formă ovală cu limite clare. Lentigo apare din cauza expunerii excesive la radiațiile ultraviolete de pe piele, dar, spre deosebire de pistrui, petele statice nu se estompează în sezonul rece. Petele galbene de sub ochi sunt, de asemenea, cel mai frecvent asociate cu expunerea excesivă la soare și cu deshidratarea țesuturilor. Petele de lentigo sunt considerate pigmentare senilă și apar adesea la locul pistruilor.

 

Melasma (cloasma) este un tip de hiperpigmentare, care se manifestă sub formă de pete mari, neclare, localizate în principal pe frunte, bărbie și obraji. Deseori găsite pe fondul modificărilor hormonale din organism la femei, de exemplu, în timpul sarcinii. Melasma poate crește după arsurile solare și poate dispărea atunci când echilibrul hormonal este echilibrat.

 

Post-acneea este un efect secundar  post-inflamator atrofic al pielii care apare la locul acneei (acnee): pe piept, antebrate, spate si fata. Acestea sunt modificări persistente ale pielii, care indică profunzimea leziunii epidermei, puterea inflamației acesteia și capacitatea insuficientă de auto-regenerare. Urmele de acnee pot însoți o persoană toată viața sau pot dispărea în timp datorită îngrijirii corecte a pielii și a produselor de îngrijire tratament.

CUM SĂ SCAPI PETELE PIGMENTALE DE PE FATA FOLOSIND COSMETICE?

Dacă te confrunți cu pigmentare, primul lucru de făcut este să incluzi în rutina ta de frumusețe creme de protecție solară care reduc transportul de melanină nouă în celule și produse cosmetice cu efect de iluminare.

ÎNGRIJIREA PIEL CU PETE PIGMENTARE

 

Indiferent de metoda de combatere a pigmentării propusă de un cosmetolog, rezultatul procedurilor nu va fi complet și stabil fără rutina de îngrijire la domiciliu. Produsele moderne anti-pigmentare sunt capabile de foarte multe, iar în unele cazuri va fi posibilă eliminarea petelor de vârstă apelând doar la ajutorul lor, fără cure lungi de fototerapie, peelinguri medii sau profunde.

Și totuși, îndepărtarea petelor de vârstă care apar pe față ca reacție la lumina soarelui, la fluctuațiile nivelului hormonal sau la inflamație se face cel mai bine după ce medicul vă îndrumă asupra compozițiilor și mărcilor de îngrijire.

Luați în considerare care dintre ingredientele cosmetice active ajută împotriva petelor superficiale și profunde de vârstă:

Acid hidroxifenoxipropionic - încetinește mișcarea melaninei în celulele epidermei.

Acid tranexamic – previne reapariția pigmentării și trecerea petelor de vârstă existente în elemente stagnante. Principalul mecanism de acțiune este antiinflamator. În plus, acest compus inhibă activitatea enzimelor care declanșează formarea melaninei.

Acid salicilic - exfoliaza epiderma, reduce pigmentarea.

Acid elagic – inhibă sinteza excesivă a melaninei.

Niacinamidă - luminează pielea și inhibă mișcarea melaninei în keratinocite.

Retinol - luminează petele de vârstă, reînnoiește pielea.

Antioxidanți (Vitamina C și E, floretina, acid ferulic) - cresc rezistența celulelor pielii la stresul oxidativ.

 

PREVENIREA PETELOR  PIGMENTARE

    1. În fiecare zi, chiar și în zilele înnorate, utilizați produse cu un factor de protecție UV ridicat pentru a evita producția mare de melanină și apariția petelor solare. Pentru protecția împotriva radiațiilor ultraviolete într-un mediu urban, sunt potrivite produsele cu SPF-25/30; pentru o vacanță la plajă, alegeți produse cu SPF-50.
    2. Nu stoarceți cosurile și nu atingeți zonele inflamate ale pielii cu mâinile: odată cu înaintarea în vârstă, capacitatea de regenerare a epidermei scade și pete stagnante pot rămâne pe locul inflamației.
    3. Nu ar trebui să EXAGERAȚI cu utilizarea agenților agresivi, de exemplu, exfolianți duri și chimici, produse care conțin alcool care dăunează și usucă epiderma, încetinind reînnoirea celulară.
    4. Pentru îngrijirea pielii mature, utilizați produse cu antioxidanți care previn stresul oxidativ al pielii și îmbătrânirea prematură la vârsta de 35 de ani - astfel de produse servesc ca o bună prevenire nu numai a pigmentării, ci și a ridurilor.
    5. După tratamente estetice de decolorare, peelinguri sau îndepărtarea părului facial, de exemplu, sub nas, pot apărea pigmentări sau iritații. Pentru a preveni aparitia acestora, foloseste ALTRUIST SPF 50,  spf calmant regenerant care previne petele de varsta, calmeaza pielea si reduce inflamatiile.
PETE PIGMENTARE, CUM LE TRATAM CU AJUTORUL PRODUSELOR COSMETICE?
x
Solicită consultație prin apel
``