• Livrare rapidă pe tot teritoriul Moldovei!
RU
LOGO



Rutina de îngrijire a tenului primăvara

Rutina de îngrijire a tenului primăvara

Primavara este anotimpul in care se simte prospetime in jur, natura infloreste. Și vrem să creștem alături de ea. Cu toate acestea, în timpul lungii perioade de iarnă, pielea ta a fost stresată. Uscăciunea, senzația de strângere, exfolierea, arsurile, iritația și deteriorarea tenului sunt consecințele aerului rece, lipsei de vitamine și luminii solare. De aceea, primăvara pielea noastră necesită o atenție sporită.

Principalele etape ale îngrijirii pielii primăvara

Principalele etape ale îngrijirii zilnice rămân aceleași indiferent de perioada anului, dar există câteva caracteristici.

Etapa 1. Curățare

Este important să rețineți că primăvara, când epiderma este foarte epuizată după iarnă, merită să vă ajustați puțin îngrijirea și să încercați produse noi. Deci, cel mai bine este să folosiți demachiante ușoare în această perioadă, de exemplu, apă micelară, spume, uleiuri hidrofile și geluri fără sulfați. Daca pielea ta necesita o curatare mai adanca, poti folosi exfoliante moi fara particule mari (nu mai mult de 1-2 ori pe saptamana), alegand-le pentru tipul tau de ten. Această curățare tonifică pielea, îi îmbunătățește culoarea și redă un aspect uniform.

Etapa 2. Tonifiere

Utilizarea unui toner după curățare este, de asemenea, un pas important către o piele frumoasă. Principalul lucru este să vă asigurați că produsul dvs. nu conține alcool - usucă foarte mult pielea, iar după iarnă este foarte deshidratată fără el. Utilizarea unor astfel de tonice permite punctual dacă inflamația vă deranjează. Este mai bine să optați pentru tonice hidratante care vor reface echilibrul hidric al pielii. Puteți folosi și tonice cu acizi, dar acest lucru trebuie făcut cu mare atenție!

   Etapa 3. Hidratează și protejează

Odată cu sosirea primăverii, este mai bine să treceți la creme hidratante ușoare care se vor absorbi rapid în piele. Cel mai bine este ca cremele să aibă o consistență de gel și să conțină, de asemenea, vitamine, minerale și acizi din fructe. Când vine vorba de protecție împotriva razelor solare de primăvară, o cremă hidratantă cu SPF vine în ajutor. Pentru utilizarea zilnică va fi suficientă o protecție de 15-20 de unități.

• În această perioadă, încercați să reduceți contactul pielii cu apa, în special cu apa fierbinte. Prin urmare, este mai bine să acordați preferință celor mai blânde demachiante, precum soluțiile micelare sau emulsiile de curățare. După fiecare spălare, asigurați-vă că aplicați crema.

• Primavara, pielea noastra are nevoie de mai multa umiditate decat nutritie si protectie. Pe măsură ce temperatura crește afară, merită să începeți să folosiți creme cu o consistență mai ușoară.

• La începutul primăverii, pielea poate lipsi de vitamine, așa că este recomandat să folosiți seruri care le conțin. Deosebit de utile sunt produsele cu vitamine C și E. Ele vor ajuta la restabilirea unei culori sănătoase pielii și îi vor conferi un aspect odihnit. Aveți grijă când utilizați produse care conțin acid nicotinic, acestea, dacă sunt eficiente, pot provoca roșeață pe pielea sensibilă.

• Culoarea ternă a pielii, se poate datora acumulării de solzi cornos pe suprafața acesteia. Mijloacele cu acizi din fructe vă vor ajuta să scăpați de ele și să reînnoiți pielea. Produse potrivite care conțin un procent scăzut de acizi salicilic, glicolic, mandelic.

• Unele ingrediente cosmetice, precum acidul glicolic sau vitamina C, pot crește sensibilitatea pielii la lumina UV și necesită utilizarea produselor SPF, lucru important de luat în considerare primăvara, când activitatea solară este maximă.

• Crema de protecție solară primăvara trebuie folosită și pentru a preveni petele de vârstă și îmbătrânirea timpurie. Alegerea gradului de protecție depinde în primul rând de durata expunerii la cerul liber și de gradul de activitate solară, care este denumit „indicele ultraviolet”. Puteți găsi valoarea UI în prognoza meteo pentru ziua curentă. O valoare de 1-3 necesită de obicei cele mai ușoare niveluri de protecție (SPF 15-50) Protecția împotriva radiațiilor UV este cerută și de pielea din jurul ochilor, așa că asigurați-vă că purtați ochelari de soare.

Pe www.sublime.md găsești peste 1000 produse cu ajutorul căruia poți menține tenul tânăr.

 

x
Solicită consultație prin apel
``