• Livrare rapidă pe tot teritoriul Moldovei!
RU
LOGO



Ce este Purging-ul? Cum se manifesta? Care este cauza aparitiei?

Ce este Purging-ul? Cum se manifesta? Care este cauza aparitiei?

Ce este purging-ul? Cum se manifesta? Care este cauza aparitiei?

Termenul de purging a pielii poate evoca imagini cu reziiduri si murdarie extrasa din pori, asa cum se vede in diverse  videoclipuri care prezinta puncte negre masive impinse din pori sau cosuri umplute cu puroi iesite din piele, inflamatii. Cu toate acestea, adevaratul lucru in ceea ce priveste purgingul pielii este ca nu este chiar atat de groaznic (sau de temut). Mai degraba, o purjare a pielii se refera pur si simplu la reactia pe care o are pielea la anumite produse, și anume, retinoli și acizi. Aceste ingrediente specifice sunt cunoscute sub numele de exfolianți chimici si deoarece elimina stratul superior de celule moarte ale pielii, altele noi se regenereaza mai accelerat, ceea ce poate aduce blocaje la suprafata si poate provoca iritatii si eruptii. Vestea buna despre purging este ca este temporar, efectele secundare sunt mai scurte decat eruptiile obisnuite si este în cele din urma un semn ca produsele pe care tocmai le-ati introdus in rutina functioneaza.Mai departe vom vorbi despre cum sa identificam purjarea pielii, cum diferentiem purjarea pielii de o eruptie și cum sa o tratam.

 

Definitie. Purgingul pielii se refera la reactia pielii la un ingredient activ specific care declanseaza rotatia celulara, [provocand] pielea sa se exfolieze accelerat si sa aduca congestia la suprafata. Purgingul pielii apare cel mai frecvent ca reactie la exfolianti chimici si retinoizi.

Atunci cand introducem activi in rutina, pentru 25% persoane aceasta reactie este inevitabila, alteori poate aparea ca rezultat a utilizarii in exces a ingredientelor active, iar tenul nostru nu este deprins cu o exfoliere atat de accelerata.Pentru a evita purgingul medicii dermatologi recomanda introducerea treptata a ingredientelor active in rutina de ingrijire. Spre exemplu un produs cu retinol se recomanda a fi utilizat initial odata pe saptamana, treptat de doua ori, apoi pana la 3-4 ori, in fuctie de concentratie, ten, perioada anului.

Cum se manifesta purgingul?

Odata cu introducerea activilor in rutina, exfolierea celulara este accelerarata, iar ulterior eruptiile apar mai rapid, izbucnind pe ten sub forma de comedoane, puncte negre, puncte albe, chisturi.Practic eruptiile deja erau prezente acolo, insa aparitia acestuia poate aparea in ceva timp.Purgingul dureaza de la 2 pana la 6 saptamani, dar nu mai mult. Cand adaugati un nou produs de ingrijire a pielii la rutina dvs., este important să retineti, de asemenea, ca nu toate reactiile sunt tehnic o purjare a pielii. Uneori, produsul pe care il utilizati va poate irita pielea dintr-un motiv diferit, cum ar fi infundarea porilor, ceea ce poate duce la acnee sau declansarea unei reactii alergice, care poate duce la iritare. O eruptie pe piele dupa introducerea unui produs nou nu poate fi semnul unei purjari, dar poate fi o erupție standard si exista cateva lucruri pe care le puteti tine cont pentru a va ajuta sa observati diferenta.

Primul semn care trebuie luat în considerare este durata izbucnirii. Ciclul de viata al acneei (care apare în timpul unui purging) este mai rapid decat o eruptie obisnuita. Se va vindeca mult mai repede decat intr-o eruptie tipica , daca incepeti un produs nou,  exfoliant, dar eruptiile dureaza mai mult de 4-6 saptamani, atunci acesta poate semnaliza ca produsul nu functioneaza pentru dumneavoastra sau chiar înrautateste lucrurile.

De  asemenea, purgingul tinde sa declanseze eruptii în locurile in care in mod normal vedeti simptome de acnee, deci daca sunteti iritat in zone noi, probabil ca nu este purging.

Un alt lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand analizezi daca pielea ta se curata sau se irita este ingredientele active din produsul pe care il aplici pe pielea ta. Purgingul pielii rezulta in mod obisnuit dincauza la substante chimice care exfoliaza pielea, cum ar fi retinoizii, alfa si beta hidroxi acizi si ingrediente de combatere a acneei, cum ar fi acidul salicilic si peroxidul de benzoil. Deci, daca pielea ta izbucneste dupa ce ai folosit ceva de genul unui ulei hidratant, protectie solara sau ceva care poate infunda porii, cum ar fi o formula de machiaj comedogena, probabil ca ai o eruptie traditionala decat un purging.

Cum se tratează o purjare a pielii?

Cel mai bun lucru pe care il poti face este de fapt cel mai putin satisfacator raspuns pe care cineva vrea cu adevărat sa-l audă - trebuie doar sa astepti.Se recomanda in aceasta perioada sa eviti scurgerea sau iritarea eruptiilor, sa reduceti expunerea la soare, sa curatati eficient pielea si sa aveti rabdare!

 

x
Solicită consultație prin apel
``